Силви Вартан - грандамата на френската музика, покорила света с красотата

...
Силви Вартан - грандамата на френската музика, покорила света с красотата
Коментари Харесай

Силви Вартан идва със затрогваща изповед

Силви Вартан - грандамата на френската музика, покорила света с хубостта на своя гений и с непринудената си грациозност, ще разкрие интимни моменти от своя живот в спомените за своята Maman… Две години, откакто просълзи почитателите си в НДК с покъртително осъществяване на „ Облаче ле, бяло ”, певицата идва още веднъж в София. Този път, с цел да показа книгата си „ Мама... ” - не просто изповед, а удостоверение за силата на обичта и за смелостта на хората, принудени да водят живот на изгнаници.

Написана с доста обич и благодарност към дамата, с която огромната Силви е имала изключително мощна връзка, тя показва и личните си инциденти и триумфи, споделя за началото на кариерата си и за нейния разцвет, за браковете си с Джони Холидей и Тони Скоти, за татко си, брат си, децата си, за дните и годините, които е живяла до обичната си майка.

Прочутата певица и актриса с българо-унгарски корени има 40 милиона продадени албума, 1300 песни, 2000 корици на списания, шест кино лентата и хиляди музикални спектакли в целия свят. През април 2014 година тя показа албума си „ Силви в Нешвил “ с огромен концерт в НДК. Години наред фондацията, учредена от нея, подкрепя голям брой начинания в областта на детското опазване на здравето в България.

Коя е майка ѝ? Илона Майер, щерка на маджарски проектант е напълно дребна, когато пристига с родителите си за България - татко ѝ е командирован у нас. Тук израства и се омъжва за Жорж Вартан, българин от арменски генезис, тук Илона ражда сина си Еди и щерка си Силви. И отсам по време на комунистическия режим емигрира във Франция. Силви тогава е на седем и животът ѝ преминава „ в сянката на майка ѝ ” – нежната и мощна жена, дирек на фамилията.

На 22 ноември Силви Вартан ще показа вълнуващата си книга в книжовен клуб „ Перото ”, ни представят откъс от нея.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР